Đurović: najbitnije je da su mladi u sportu

0

SOKOLAC – Trener Atletskog kluba „Glasinac“ Neđo Đurović, koji je i najuspješniji trener u Republici Srpskoj za 2018. i 2019. godinu izrazio je žaljenje što atletičari sokolačkog kluba, koji su i reprezentativci Srpske i BiH ne mogu da nastave uspješno započetu sezonu, ali se nada da će situacija izazvana virusom korona ubrzo biti prevaziđena.

„Sve nevolje prođu pa i će i ova, ali je najbitnije da se mladi ljudi bave sportom, da shvate da je budućnost u zdravom načinu života, te da su njima razvija takmičarski duh“, rekao je Đurović i čestitao svim sportistma Srpske i BiH Međunarodni dan sporta.

On je povodom 6. aprila – Međunarodnog dana sporta naglasio da su članovi „Glasinca“ dobro trenirali tokom zime i da su već na samom početku ove godine postigli dobre rezultate, te naveo da je atletičarka Sara Lučić na dvoranskim prvenstvima u Novom Sadu i Beogradu skokom u vis od 85 centimetara najavila uspješnu sezonu.

Đurović je podsjetio da je atletičar ovog kluba Mihajlo Memedović na pojedinačnom prvenstvu BiH početkom februara u Zenici i na Prvenstvu Srbije u višebojima u Boegradu, postavio nove rekorde za junire u skoku u dalj, rezultatom 6,98 metara i u sedmoboju za mlađe juniore sa 4.505 bodova.

Prema njegovim riječima, Mladena Petrušić iz „Glasinca“, najbolja atletičarka Srpske za 2018. i 2019. te najbolji sportista opštine Sokolac za prošlu godinu, šampionka Balkana u semoboju, pripremala se za nove rekorde u takmičenju na otvorenom, ali zbog ove situacije nije nastupala.

Trener sokolačkog Atletskog kluba istakao je da mnogo očekuje i od Aleksandra Lučića, koji je među najboljim bacačima koplja u Srpskoj i BiH.

Đurović je naglasio da je „Glasinac“ već dugi niz godina među vodećim klubovima BiH i Republike Srpske i već pet/šest puta proglašeni za najuspješniji klub opštine Sokolac,te da ove godine obilježava 20 godina od obnavljnja rada ranijeg kluba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare