Ђорђевић: Топлотни талас наредних десетак дана

0

БАЊАЛУКА – Топлотни талас у Републици Српској трајаће наредних десетак дана, средином сљедеће седмице биће још топлије, а температура ваздуха би могла да достигне и 42 степена, изјавила је Срни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић.

Ђорђевићева је рекла да ће у наредним данима температура ваздуха бити 34, 35, па све до 40 степени Целзијусових, а до њеног пада могло би да дође око 21, 22. јула.

„Температура ваздуха би око 16, 17. јула могла ићи и до 42 степена, док би од 19. јула максимална температура могла бити од 31 до 37, 38 степени Целзијусових“, истакла је Ђорђевићева.

Она је навела да је Мостар јуче, гд‌је је измјерено више од 40 степени Целзијусових, био један од најтоплијих градова на Балкану, док је у појединим градовима у Сјеверној Македонији измјерено изнад 41 степен.

„Свих дана, када је овако топло, Мостар је увијек степен два топлији у односу на све ове остале градове. У Републици Српској је температура ваздуха достигла 38, тако да није искучено да данас и наредних дана буде од 35 до 40“, рекла је Ђорђевићева.

Она је нагласила да овакве врућине нису ништа необично, да су се и раније јављале, али да је то ипад изнад просјечних вриједности за ове просторе.

„Сасвим је прихватљиво да имамо 35 степени, али све вредности изнад су доста изнад просека“, каже Ђорђевићева.

Према прогнози времена, сутра ће бити вруће, у многим пред‌јелима очекује се тропска ноћ, највиша температура ваздуха ће бити од 35 до 40 степени.

И за викенд ће бити сунчано и вруће, а температура ваздуха ће достизати од 35 на југу до 40 степени на истоку.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare