Đorđe Kovačević napisao najbolju ekološku priču

0

SOKOLAC – Učenik osmog razreda Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Kovačević osvojio je prvu nagradu za najbolju ekološku priču na konkursu Fakulteta za ekologiju, Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

Nastavnica srpskog jezika u ovoj školi Nataša Cvijetić rekla je danas Srni da je ponosna što je Kovačević bio najbolji na nagradnom konkursu u kategoriji ekološka priča.

„Priča pod naslovom ´Planeto Zemljo, kako si ?´ samo je još jedna u nizu prvonagrađenih koje je napisao naš učenik Đorđe Kovačević u proteklih nekoliko godina i to raduje sve nastavnike i učenike u ovoj školi“, kaže Cvijetićeva.

Ona je podsjetila da je ovaj talentovani osnovac početkom ove godine dobio prvu nagradu u Banjaluci na literarnom konkursu „Prva učiteljica u BiH – Staka Skenderova“ i da je prošle godine nagrađen za najljepšu strofu na „Drinskim večerima dječije poezije“ u Goraždu.

Kovačević je prošle godine dobio i treću nagradu za literarni rad „Život i djelo Nikole Tesle“ na konkursku Pedagoškog zavoda i Saveza inivatora Republike Srpske.

U Osnovnoj školi ističu da je ovaj đak dva puta nagrađivan za poeziju na literarnom konkursu „Svetosavlje“ i na konkursu Crvenog krsta Srpske o temi „Snaga humanosti“.

Fakultet za ekologiju, Nezavisnog univerziteta Banjaluka u saradnji sa Udruženjem „Ekosfera“ već treću godinu organizuje akciju „Otpadom ukrasi, Planetu spasi“.

Ove godine raspisan je nagradni konkurs za najbolju ekološku pjesmu, priču i likovni rad i za najbolje radove napravljene od otpada.

Najbolji radovi će biti objavljeni u edukativnoj brošuri „Otpadom ukrasi, planetu spasi“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare