Đokiću će biti dostavljena informacija o potraživanju radnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da će do kraja ove sedmice ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću dostaviti informaciju o broju radnika preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ kojima nisu isplaćena potraživanja.

„Prošle sedmice razgovarao sam sa resornim ministrom o situaciji u ovom preduzeću i o nenaplaćenim potraživanjima radnika“, naveo je Ćosić i dodao da je dogovoreno da ministru dostavi dvije informacije.

On je najavio da će do kraja ove sedmice resornom ministru dostaviti informaciju o trenutnoj situaciji u RAOP-u iz ugla lokalne zajednice, te o načinu funkcionisanja.

Ćosić je rekao da će druga informacija biti o problemima radnika da naplate svoja potraživanja.

„Informacije ću proslijediti do kraja sedmice i onda očekujem sastanak na kojem ćemo vidjeti šta i kako dalje“, dodao je Ćosić.

Kada je riječ o naplati potraživanja radnika, Ćosić je rekao da ministar u okviru svog ministarstva nema budžetsku stavku iz koje bi mogao izmiriti ta potraživanja.

„Teško je očekivati da radnici RAOP-a mogu da iz sredstava Vlade Republike Srpske u ovom momentu naplate svoja potraživanja“, rekao je on, dodajući da „vrata nisu zatvorena“ i da je sigurno da će resorni ministar zajedno sa Vladom Srpske tražiti rješenje za naplatu potraživanja ovog dijela radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare