Djokić: Usmjeriti snage na ekonomski razvoj

0
ISTOČNO SARAJEVO – Socijalistička partija smatra da sve snage u Republici Srpskoj treba usmjeriti na ekonomski razvoj, a da ekonomski rast treba podsticati prvenstveno država kroz vlastita sredstva, rekao je predsjednik te stranke Petar Đokić.
Đokić je naglasio da su ekonomski razvoj i socijalna stabilnost u Srpskoj u fokusu pažnje Socijalističke partije.

„Pored toga, ideje solidarnosti, humanosti, jačanje odgovornosti i posvećenosti u javnim poslovima su to što je mnoge opredijelilo za ovu partiju i doprinijelo novom talasu širenja i djelovanja Socijalističke partije na ovim prostorima“, rekao je Đokić večeras novinarima pred početak javne tribine Socijalističke partije u Istočnom Sarajevu.

U opštini Istočno Novo Sarajevo nedavno je, po prvi put, formiran i Opštinski odbor Socijalističke partije.

„Mnogo toga se mijenja u Srpskoj prema socijalističkoj ideji, svi vide da smo izdržali najteže vrijeme, a ostali smo dosljednji svojoj politici, jednoj noti umjerene politike i širine u politici“, naveo je Đokić.

On je dodao da na razvoj istočnog dijela Republike Srpske, Socijalistička partija gleda ravnopravno kao i na druge regije, te da prepoznaje prednosti istočnog dijela i nastoji unaprijediti njegove resurse.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Istočno Novo Sarajevo Slobodan Pajić rekao je da su u fokusu partije u ovoj opštini – socijalni program i ekonomska pitanja, odnosno stvaranje uslova za bolji život i veće zapošljavanje.

Pajić smatra da se neophodno usredsrediti na poboljšanje saradnje lokalnih firmi, stvaranje ušteda, jačanje domaće proizvodnje, te smanjenje opterećenja birokratije, kroz manje budžetske plate, ili moguće ujedinjenje opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare