Đenić: Predstavljanje novih izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo je, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, pripremimo nekoliko promocija knjiga na Sajmu knjiga u Beogradu gdje će predstaviti svoja nova izdanja, rekao je Srni direktor Zavoda Bojan Đenić.

Đenić je istakao da će, osim promocija, Zavod sve vrijeme biti prisutan na sajmu gdje će predstaviti svoju bogatu izdavačku produkciju.

„Na štandu našeg Zavoda, čitaoci mogu pronaći raznoliku produkciju dječijih izdanja, klasike srpske književnosti, stručnu literaturu i druga zanimljiva izdanja“, naveo je Đenić.

On je napomenuo da sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, jer su i izdavači, i pisci, i čitaoci željni najvećeg praznika knjige na ovim prostorima, poslije situacije izazvane virusom korona i neodržavanja sajma u prethodnim godinama.

Đenić je rekao da će Zavod u ponedjeljak, 24. oktobra, u 15.00 časova u sali „Vasko Popa“ predstaviti knjigu za djecu „Kako sam zavolela svoje ime“, autora Sonje Arsić Vukomanović koja je nagrađena na konkursu „Sovica 2022“.

Prema njegovim riječima, o knjizi će govoriti autor i predsjednik žirija za dodjelu nagrada Zorana Opačić.

Đenić je dodao da, nakon ove promocije, istog dana u 16.00 časova, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji slijedi promocija knjige „Šušuova čudesna avantura“ Sanje Klisarić, na kojoj će govoriti autorka i Opačić.

„Na ovoj promociji biće dodijeljena plaketa Sovica za 2021. godinu Sanji Klisarić, jer zbog neodržavanja prethodne godine sajma i nemogućnosti autora da prisustvuje dodjeli u Banjaluci, to do sada nismo uradili“, rekao je Đenić.

On je napomenuo da će u utorak, 25. oktobra, u 17.00 časova u sali „Borislav Pekić“ Zavod za udžbenike predstaviti romane sa konkursa „Zlatna sova 2022.“, a učestvovaće autori Dragana Knežević, Ivan Novčić, Jadranka Milenković, te članovi žirija Sanja Macura, Svetlana Šeatović i Radisav Milić.

Đenić je rekao da će u subotu, 29. oktobra, u 15.30 časova na štandu Predstavništva Republike Srpske održati promociju romana „Vreža“, autora Branka Stankovića koji je dobio „Zlatnu sovu“ 2021. godine. O knjizi će govoriti autor Branko Stanković i Marija Jovović, specijalni gost iz Argentine, kkćerka Blagoja Jovovića, jednog od junaka romana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare