Djela Svetog Save pokazuju pravi put

4
Djela Svetog Save pokazuju pravi put

MILIĆI – Na svečanoj akademija u čast Svetog Save večeras je u Domu rudara u Milićima poručeno da iz duhovnog stvaralaštva prosvjetitelja treba učiti kako izabrati pravi put i ne skrenuti sa njega.

Sveštenik milićke parohije LJubiša Vujičić u prigodnoj besjedi, rekao je da Sveti Sava danas tužno gleda na svoj narod, „kome škole opustješe“.

„Ulice i škole nam postadoše željne djece, a djece nema. A Bog nam kaže, rađajte se, razmnožite se i potomstvom svojim napunite zemlju“, naveo je Vujičić.

Direktor Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ Vesna Bogičević rekla je da je ovo vrijeme u kome se obrazovanje ne cijeni u dovoljnoj mjeri.

„Djela Svetog Save i njegovo duhovno stvaralaštvo pokazali su nam put kojim treba da se krećemo, ali na tom putu treba da naučimo, shvatimo i razumijemo kako izabrati prave smjernice i ne skrenuti sa puta“, rekla je Bogičevićeva.

Svetosavsku akademiju organizovali su Osnovna škole „Aleksa Jakšić“ i Srednjoškolski centar „Milutin Milanković“, a u kulturno-umjetničkim programu osim učenika ovih škola učestvovali su i hor i folklorni ansambl Kulturno-umjetničkog društva „Boksit“, muzički sastav „Katera“ iz Istočnog Sarajeva i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Rajko Vuković.

U okviru Svetosavskih dana za sutra je Srednjoškolskom centru u Milićima planiran svečani ručak uz lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast direktorki Srednjoskolskog centra Vesni koja je na zavidnom nivou sve organizovala. Program u okviru trodnevne manifestacije bio je divan, prepun emocija. Trebalo ga je dozivjeti. Sve pohvale za Etno grupu „Katera“ iz Istocnog Sarajeva. Pravi su profesionalci. Naprijed Milici uz tako dobar Srednjoskolski centar.

Svaka cast direktorki i kolektivu. Samo naprijed. Bio sam na manifestaciji, koliko je dobar program, toliko je dobar i ambijent, uredjenost scene. Bio sam i na prvom danu manifestacije. Ocaravajuci ambijent u duhovnom stilu. Sve pohvale za rad, i trud. Milici se ponose novim direktorom skole gdjicom Vesnom Bogicevic. Samo naprijed. Svaka cast.

SSC „Milutin Milankovic“ iz Milica je primjer dobre skole, od opremljenosti do organizacije rada. U dvoristu te skole, nema smeca niti opusaka od cigareta. Pohvale za direktoricu Vesnu Bogicevic, pravi je profrsionalac. To je dokazala i u sluzbi profesora, i u sluzbi rukovodioca. Manifestacija je bila svjetskog ranga. Pohvalno, od srca.

SSC “ Milutin Milankovic“ sprema jos jedno iznenadjenje za gradjane Milica. Veoma humano. Svaka cast profesorima i direktorki Vesni. Ovaj kolektiv treba da bude uzor drugim skolama.