Dječiji centar „Bubamara“ proslavio Svetog Nikolu

0

Dječiji centar „Bubamara“ je sinoć u sali Kulturnog centra Pale proslavio Krsnu slavu Svetog Nikolu.

Krsna slava, praznik posvećen svetitelju zaštitniku, pronašla je svoje mjesto i na UNESCO listi kao nematerijalno kulturno naslijeđe, a u JU DC „Bubamara“ se trude da djecu uče važnosti i očuvanju običaja i tradicije.

Zajedno sa svojim vaspitačima djeca su pripremila priredbu koja se sastojala od recitacija, folklora i predstava sa divnom koreografijom. Posebnu pažnju i oduševljene publike izazvao je scenski prikaz obreda slave polaznika ovog centra.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Slava Brezo se zahvalila osnivaču JU „Bubamara“ Opštini Pale, djeci, roditeljima i osoblju koje je zajedno sa djecom radilo na pripremi priredbe.

U ime opštine Pale prisutne je pozdravila Vedrana Hršum načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale ističući da je predškolski odgoj veoma važan segment u formiranju ličnosti i daljem obrazovanju.

Nakon lomljenja slavskog kolača i predstave „Uspavani Nikola“ na opšte oduševljenje djece upriličena je dodjela paketića.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/djeciji-centar-bubamara-krsna-slava-2014/] width=[54] height=[54] title=[Krsna slava Sveti Nikola Dječiji centar Bubamara] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare