Dječije odjeljenje obilježilo četiri godine rada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo je za četiri godine postojanja postalo značajna kulturna tačka u gradu, koja pruža besplatne usluge za više od 2.000 djece koja posjećuju ovu biblioteku.

Direktor Matične biblioteke LJiljana Knežević rekla je novinarima da su za uspješan rad Dječije biblioteke, koja danas proslavlja svoj četvrti rođendan, osim zaposlenih, zaslužni i volonteri.

„Zahvaljujući njima, ovdje se odvijaju brojne kreativne i edukativne radionice koje kod djece razvijaju osjećaj i ljubav prema pisanoj riječi i drugim vrstama umjetnosti, te podstiče ljubav prema sticanju novih znanja“, istakla je Kneževićeva.

U ovoj bublioteci djeca, između ostalog, mogu da pohađaju edukativno likovnu radionicu za različite uzraste, školu slikanja i računara, da uče engleski jezik.

„Kroz naše radioničke programe prođe najmanje 100 djece. Zbog zapaženih uspjeha u našem radu, Skupština grada Istočno Sarajevo dodijelila nam je plaketu“, rekla je vođa radioničkog programa Stanka Ždrale.

Savjetnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske, iz kancelarije u Foči, Dragica Radović ukazala je na veliku ljubav koju zaposleni pružaju najmlađim posjetiocima biblioteke.

„Ovo nije klasična biblioteka. Ovdje djeca mogu da nauče strane jezike, organizuju se brojne igraonice, edukacije, druženja i sve ono što čini njihovu socijalizaciju. Ideja je zaista odlična i Kancelarija ombudsmana za djecu pozdravlja takav rad sa djecom“, istakla je Radovićeva.

Ona je dodala da se predstavnici Kancelarije ombudsmana jednom mjesečno druže sa polaznicima ove biblioteke, te da se uvijek uvjere koliko njeni zaposleni ulažu emocija i vremena da djecu nešto nauče.

„Svjedoci smo organizovanih brojnih radionica, plesnih škola, sekcija glume i slikarstva, izložbi dječijih likovnih radova, a često se održavaju i susreti djece sa ljudima koji pišu knjige za djecu“, navela je Radovićeva.

Prema njenim riječima, ova dječija biblioteka se zbog svog načina rada i postignutih rezultata, svrstava među najbolje u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare