Дјечија представа „Сњежана и седам патуљака“ 16. октобра

0

На октобарском репертоару Културног центра Пале је дјечија хит представа „Сњежана и седам патуљака“ у извођењу глумаца из Позориштанца „Маслачак“ из Бијељине.

Представа ће бити одиграна у понедјељак, 16. октобра, са почетком у 18.00 часова.

Улазинице по цијени од 5 КМ продаваће се на билетарници центра радним данима од сриједе, 11. октобра, у временском периоду од 9.00 до 15.00 часова а на дан играња, од 9.00 часова па до почетка представе.

Бајка „Сњежана и седам патуљака“:
Некада давно у измишљеној земљи живјела је млада принцеза Сњежана у коју се заљубио један принц. Она је живјела са својом злом маћехом, краљицом, којој је чаробно огледало једног дана рекло да је Сњежана љепша од ње. Краљица је одмах постала љубоморна и наредила свом ловцу да је одведе дубоко у шуму и тамо убије.

Ловац није имао срца убити недужну Сњежану, него ју је упозорио на злу краљицу и пустио да побјегне дубоко у шуму. Сњежана је трчала и трчала, све док није наишла на једну кућу у коју је ушла и заспала од умора.

Та кућа припада седморици патуљака који цијели дан раде у оближњем руднику. Када се они те вечери врате кући и примијете да им је неко био у кући, помисле да се ради о чудовишту или о лопову. Ипак, када упознају Сњежану, прирасте им к срцу и одлуче да је заштите од зле краљице.

Краљица се преруши у старицу како је Сњежана не би препознала, те јој поклони отровну јабуку од које Сњежана умире. Тада се врате патуљци и почну прогањати  краљицу која се попне на брдо и падне у провалију када је хтјела да баци камен на њих, те умире.

Патуљци су саградили стаклени ковчег за Сњежану, немајући срца покопати је. Онда се појавио принц и пољубио Сњежану – након чега је она оживела. Вјенчали су се и отишли у његову земљу.

(www.palelive.com / Културни центар Пале)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare