Dječija nedjelja

0

FOČA – Pozorišnom predstavom “Četiri čarobne riječi” pozorišta iz Užica juče je u OŠ “Sveti Sava” započelo obilježavanje Dječije nedelje koja se prve sedmice oktobra mjeseca obilježava u cijelom svijetu.

Mi želimo da skrenemo pažnju na važnost obilježavanja Dječije nedelje i na važnost posvećenosti djeci. Ne samo u onom smislu da kažemo da su nam djeca važna već da to zaista i pokažemo. Ove godine u aktivnosti smo uključili i druge ustanove da našoj djeci pokažemo koliko je važno saradjivati a ne samo da se zatvaramo u svoje kutke. Mislim na dječije vrtiće koje smo uključili u program, te Udruženje gradjana Tračak nade sa ciljem da učimo našu djecu da poštuju različitosti – rekla je direktorica škole Jelena Čančar.

Ona je navela da pored nastavih aktivnosti se trude da obogate i razne vannastavne aktivnosti kroz rad sekcija.

Osim što se trudimo da nastava ne bude klasična i da se neke stvari na nastavi mjenjaju, prošle godine u unutrašnjem dvorištu škole smo napravili ekološki kutak u kojem djeca sama imaju mogućnost da posade biljku i da je gledaju kako raste. Obogaćujemo sekcije, pitamo djecu šta bi oni voljeli da rade a mi se trudimo da im to i priuštimo- navela je direktorica Čančar.

OŠ “Sveti Sava” sve do 4.oktobra imaće aktivnosti povodom Dječije nedelje.

(www.palelive.com / www.foca24.info)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments