Dječija biblioteka obilježila Nedjelju djeteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo danas je prigodnim programom obilježena Nedjelja djeteta.
„Dječije odjeljenje Matične biblioteke tradicionalno obilježava Nedjelju djeteta i organizuje predavanja o dječijim pravima, čime doprinosimo pravilnom razvoju djece“, rekla je voditelj radioničkih programa u ovoj bibilioteci Stanka Ždrale.

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ recitovali su dječije pjesme, djeca sa edukativne radionice pjesme o temi „Dječija biblioteka“, dok su se učenice škole pjevanja „Bejziks“ predstavile sa dvije muzičke numere.

Pjesnikinja Marijana Petronić mališanima je recitovala dječiju poeziju.

Ističući da je najljepše raditi sa djecom, Petronićeva je rekla da joj je žao što djeca imaju malo prava i da su to stvari na koje ne treba ostati ravnodušan.

Crveni krst Republike Srpske od 29. septembra do 5. oktobra obilježava „Nedjelju djeteta“ pod sloganom „Imam pravo da kažem i budem saslušan“.

Cilj obilježavanja „Nedjelje djeteta“ jeste ukazivanje na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i obavezu adekvatnog reagovanja u različitim situacijama u kojima se djeca nađu na putu odrastanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments