Djeca u Srpskoj da idu u korak sa modernim svijetom

0
Djeca u Srpskoj da idu u korak sa modernim svijetom

ISTOČNO SARAJEVO – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da se Vlada mnogo trudi da ulaže u školsku infrastrukturu, obnovi devastirano, gradi nove objekte, ali i da realizuje neke nove sadržaje.

„Ovo su svečane prilike kada uvijek šaljemo poruke mira i značaja obrazovanja. Ovakve akademije su prilika da se okupe i učenici, nastavnici, roditelji i ljudi koji donose važne odluke na svim nivoima vlasti i da tada kažemo koliko je važno da naša djeca idu u korak sa standardima modernog svijeta“, istakla je Cvijanovićeva na Svetosavskoj akademiji povodom slave Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da ova škola postiže sjajne rezultete.

„Nema pravog puta, ako nema dobre škole. Moramo da slavimo dobre škole i da radimo na tome da naše škole budu dobre. Naše škole su ogledalo onoga što želimo da uradimo sa našim društvom, a u Republici Srpskoj želimo da svi budemo sposobni i svjesni da se uhvatimo u koštac sa svime što nosi budućnost“, navela je Cvijanovićeva.

Ona je još jednom zahvalila kineskom ambasadoru u BiH Čen Bo za donacije Ambasade u opremanju učionice za učenje kineskog jezika.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Danijela Mrda rekla je da Sveti Sava uvijek sabira i čuva srpski narod.

„Sveti Sava nas je sačuvao, jer je škola bila garant ostanka i opstanka grada Istočno Sarajevo“, naglasila je Mrda.

Ona je navela da škola broji 1.000 učenika koji postižu sjajne rezultate.

„Mi smo najbolja škola u Srpskoj po broju osvojenih takmičenja“, podsjetila je Mrda, koja je uručila i poklon zahvalnosti Cvijanovićevoj i Čen Bo.

Čen je čestitala školski praznik i ocijenila da je prošle godine zabilježen ohrabrujući napredak u promovisanju kineskog jezika i kulture u Republici Srpskoj.

„Predvodnik u tome u cijeloj BiH je Istočno Sarajevo“, istakla je Čen.

Ona je rekla da će Ambasada Kine i dalje pomagati Republici Srpskoj u njenim naporima u izučavanju kineskog jezika.

Kineski ambasador je odala posebno priznanje i zahvalnost Željki Cvijanović i Vladi Srpske što pridaju veliku važnost kulturnoj saradnji sa Kinom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments