Djeca sa Sokoca gosti grada Jagodina

0

SOKOLAC – Sa Sokoca je jutros otputovalo 50 djece u Jagodinu gdje će biti gosti manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“, u okviru programa kulturne saradnje Skupštine opštine Sokolac i Republike Srbije.

Predsjednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović rekao je novinarima da ovaj vid kulturne saradnje i gostovanja djece u Jagodini dogovoren sa Miodragom Kaporom, generalnim sekretarom Ministarstva za rada,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije prilikom njegove nedavne posjete opštini Sokolac.

On je dodao da je ova ideja realizovana u saradnji sa predstavnicima Udruženja ratnih veterana Srbije i da su i u Jagodinu otputovala djeca potomci boračkih kategorija iz minulog rata.

„Djeca će boraviti tri dana u Jagodini i tom prilikom posjetiti Akva park, Zoološki vrt i Muzej voštanih figura i nadam se da će ove posjete postati tradicionalni vid kulturne saradnje opštine Sokolac i grada Jagodine“, izjavio je Marjanović.

On je dodao da će djeca imaju besplatan prevoz, te da će u Jagodini biti smješteni u Dječijem domu gdje će imati obezbijeđen doručak, ručak i večeru.

Sa djecom putuje pet pratilaca i ljekar, a u delegaciji su predsjednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović, odbornici Milan Jolović i Negoš Samardžija i predsjednik Zavičanog udruženja „Romanija“ Vinko Pandurević.

Nakon posjete Jagodini djeca će se vratiti na Sokolac u nedjelju, 15. avgusta, u večernjim časovima.

„Jagodinsko kulturno leto“ je manifestacija koja se održava već 16 godina na više lokacija i traje do 1. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare