Djeca sa Kosmeta uživala na Tjentištu

0
Djeca sa Kosmeta uživala na Tjentištu

FOČA – Četvorodnevna posjeta djece, roditelja i vaspitača Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” iz Kosovske Mitrovice vrtiću-pobratimu “Čika Jova Zmaj” u Foči završava se danas.

U saradnji sa Nacionalnim parkom “Sutjeska”, obdanište “Čika Jova Zmaj” organizovalo je na Tjentištu kamp “Prijatelji bez granica” – druženje djece dva vrtića, ali i njihovih roditelja, uz mnogo zabavnih sadržaja.

Gosti sa juga Srbije, koji su bili smješteni u hotelu “Mladost” na Tjentištu, uživali su u obilasku prašume Perućica i visoravni Prijevor u podnožju Maglića, pješčanih piramida kod Miljevine, a posjetili su i Hram Svetog Save u Foči.

Zajedno sa djecom i roditeljima iz Foče izrađivali su ukrasne predmete, ispisivali poruke prijateljstva, a posjetili su i spomen-kompleks Bitke na Sutjesci.

Miljana Radović iz Kosovske Mitrovice kaže da su djeca oduševljena prirodnim ljepotama i druženjem sa mališanima iz Foče.

“Bilo nam je prelepo na izletu na Magliću, a igraonice su odlično organizovane. Deca su oduševljena programom, sve je do poslednjeg sekunda ispunjeno i isplanirano”, kaže Radovićeva.

Mirko Glibo iz Kosovske Mitrovice kaže da su vidjeli mnogo prirodnih ljepota. “Mnogo nam znači ova poseta s obzirom na uslove u kojima živimo na Kosmetu”, rekao je Glibo.

Vaspitačica iz Kosovske Mitrovice Mirjana Zorkić nada se da će biti u prilici da Fočacima uzvrate gostoprimstvo.

“Dočekali su nas otvorenih vrata i velikog srca. Poenta je druženje dece i roditelja i nadam se da će se iz ovoga izroditi velika prijateljstva”, rekla je Zorkićeva.

NJena koleginica iz Foče Radijana Dukić kaže da su ovakva druženja dragocjena za djecu.

“Divno iskustvo. Sa roditeljima smo radili dekupaž radionicu, svi su na svoj način kreativni i svi su se dobro zabavljali. Nadam se da će iz Foče ponijeti najljepše utiske”, rekla je Dukićeva.

Direktor obdaništa iz Kosovske Mitrovice Gorica Marinković Jevđić kaže da joj je velika čast što su se bratimili sa Fočacima i da će nastojati da razvijaju saradnju.

“Za našu decu je ovo veliki korak s obzirom na to da slabo provode vreme u prirodi”, rekla je Jevđićeva.

Direktor vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić kaže da su sa kolegama iz Srbije razmijenili iskustva i metode u radu sa djecom.

“Želja nam je da dočekamo dan kada ćemo prevazići sve pravne i druge prepreke, kada ćemo moći slobodno prelaziti granice, družiti se i organizovati još ovakvih kampova”, rekla je Vladičićeva.

Na platou ispred Spomenika Bitke na Sutjesci djeca i roditelji iz dva vrtića razmotali su klupko i uz pjesmu Branka Kockice “U svijetu postoji jedno carstvo” simbolično ispleli mrežu prijateljstva, obećavši da će nastaviti da je šire i jačaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments