Djeca otputovala na ljetovanje u Bečiće

1

Grupa od 31 mališana sa područja Pala i Milića otputovala je danas na desetodnevno ljetovanje u Bečiće u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Srpske.

Vastipačica i diplomirani defektorlog Nataša Malikanović iz Milića, koja vodi 17 djece sa još jednom vaspitačicom, kaže da je ovo jedan od najboljih projekata u kojem je učestvovala.

„Prvi put sam bila kao djete, dva puta kao student-volonter i sada kao vaspitač. Projekat je vrlo koristan za djecu, stvara okruženje u kome mogu imati slobodu da razbijaju predrasude, uče nešto kreativno, novo, upoznaju drugu djecu iz regiona, pokažu svoje talente“, istakla je Malikanovićeva.

Ovim projektom obuhvaćena su djeca iz socijalno ugroženih porodica – korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, ona sa posebnim potrebama, kao i talentovana djeca.

Cilj projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Vlada Republike Srpske je u okviru ovog projekta tokom proteklih 17 godina omogućila ljetovanje za 25.000 mališana iz osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Opet se potegle veze za odlazak djece. Tužno i žalosno.