Dio gdje je bio odron biće završen do početka sezone skijanja

2

Olimpijski centar „Jahorina“ ponosan je zbog završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta Pale – Jahorina, a dio gdje je bio odron biće završen do 1. decembra, izjavio je danas direktor Dejan LJevnaić.

„Iz Olimpijskog centra ukazivali smo na ovaj problem i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić je brzo reagovao“, rekao je LJevnaić i čestitao svima koji su učestvovali u ovom projektu, te zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku bez čije podrške mnogi projekti ne bi bili urađeni.

Prema njegovim riječima, u toku je ljetna sezona koja će biti najbolja do sada, zahvaljujući novim, ali i starim atrakcijama koje sve više privlače turiste, a što je dovelo do toga da se Jahorina vrati na mapu evropskih ski-centara.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je zadovoljan završenim radovima za ovaj infrastrukturni projekat, koji, kako je rekao, predstavlja samo nastavak ulaganja Vlade Republike Srpske u razvoj Pala.

„Urađen je put u dužini od 11 kilometara prije početka zimske turističke sezone. Teško ga je održavati zbog uspona, snijega, ali trudićemo se da sve bude u najboljem redu jer će pružiti komfor vozačima da na najlakši način dođu do Jahorine“, rekao je Jugović i ukazao da je u narednom periodu potrebno urediti lokalne saobraćajnice, kako na Jahorini, tako i u drugim dijelovima opštine Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da je rehabilitacija ovog puta uspjela uprkos svim nepredviđenim okolnostima, te zahvalio Vladi Srpske, ministru Ćoriću i izvođaču radova za maksimalan uloženi napor.

„Na području opštine Pale imamo veliki problem kada je riječ o putnoj mreži. U posljednjih nekoliko godina ulažemo maksimalan napor i iz budžeta opštine se izdvajaju velike sume za putne infrastrukturne projekte. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da u narednom periodu nastavimo taj trend jer putna komunikacija mnogo znači za sve turiste, ali i lokalnu zajednicu“, rekao je Škipina.

Škipina se nada da će u narednom periodu biti izdvojena određena sredstva za put Pale – Podgrab, pa preko Vrhprače do Jahorine, čime bi bio zaokružen kompletan proces rehabilitacije puta.

Direktor preduzeća „Bijeljina-put“ Nemanja Đaković istakao je da je kompletno rehabilitovana dionica puta Pale – Jahorina, u dužini od 11 kilometara, te najavio završetak dionice puta koji je pretrpio oštećenja zbog klizišta.

On je podsjetio da je projektom bila predviđena sanacija sedam manjih klizišta, što je i urađeno, ali se krajem prošle godine stvorilo jedno novo, za koje je projektna dokumentacija u završnoj fazi.

„Očekujemo da ćemo do kraja narednog mjeseca ući u radove i dionicu puta koji je pretrpio oštećenja zbog klizišta, završiti do kraja građevinske sezone“, izjavio je Đaković novinarima nakon posjete lokaciji radova sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem, predstavnicima opštine Pale i Olimpijskog centra „Jahorina“.

Đaković je naveo da se preostali radovi odnose na izradu horizontalne i vertikalne signalizacije i odbojne ograde, te poručio učesnicima u saobraćaju da imaju još malo strpljenja, s obzirom na to da je na pojedinim dijelovima odbojna ograda demontirana, zbog čega je za narednih 15 dana pozvao na dodatni oprez.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sta je ono ljudi samo Arapi na Jahorini?Boze sacuvaj, prosto se nesigurno osjecas.

Arapi ljeti.. Srbijanci zimi…