Dimići dobili novi krov

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predsjednik opštinskog Udruženja slijepih i slabovidih lica Igor Vukašinović posjetili su danas petočlanu porodicu Dimić u naselju Brezovice kojoj je opština obezbjedila sredstva za obnovu krova na kući.

Porodica Dimić živi u trošnoj kući, a Mlađenka, koja je nedavno rodila treće dijete, slijepo je lice druge kategorije, dok je četvorogodišnji sin Vasilije teško bolestan.

Jugović je rekao novinarima da se opština Pale aktivno uključila u humanitarnu akciju pomoći ovoj porodici kako bi njenim članovima bili obezbijeđeni osnovni uslovi za život i prije zime riješila najveći problem na objektu kuće, a to je krov.

„Za sanaciju krova iz budžetske rezerve izdvojili smo 7.000 KM i stvorili uslove da ovi ljudi lakše prebrode zimu. Zahvalnost dugujemo paljanskom Udruženju slijepih i slabovidih lica, kao i njihovom predsjedniku Igoru, koji je pokrenuo ovu akciju“, istakao je on.

Načеlnik opštinе Palе Boško Jugović i prеdsjеdnik opštinskog Udružеnja slijеpih i slabovidih lica Igor Vukašinović posjеtili su danas pеtočlanu porodicu Dimić u nasеlju Brеzovicе kojoj jе opština obеzbjеdila srеdstva za obnovu krova na kući.

Jugović je naveo da je značajna uloga i Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, koja je objavila prilog o ovim ljudima.

Vukašinović zahvalio opštini i načelniku Bošku Jugoviću što su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

„Krov kuće u kojoj živi porodica Dimić sa troje maloljetne djece prokišnjavao je. Zahvaljujem načelniku i RTRS-u“, rekao je Vukašinović i dodao da je ostalo još nekoliko stvari da se uradi, te da se nada da će sve uspjeti da završe.

Porodici Dimić pomaže Mlađenkina majka, Milena Vasić, koja je zahvalila Jugoviću i Vukašinoviću što pomažu njenoj djeci da saniraju kuću.

„Nadam se da će uskoro biti riješeno i kupatilo, prozori“, rekla je Vasićeva, koja je civilna žrtva odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ona kaže da je bila zarobljena u logoru sa tri kćerke u Trnovu, a tokom ratnih dejstava izgubila je supruga.

Vasićeva je navela da Mlađenka ima problema sa vidom jer je kao dvogodišnja djevojčica bila u logoru u Trnovu.

Porodica Dimić trenutno živi od skromne plate koju zaradi Mlađenkin suprug Vladimir, pa je porodici neophodna pomoć humanih ljudi.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se obratiti Udruženju slijepih i slabovidih lica opštine Pale za detaljne informacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare