Digitalni svijet postao omladini realnost, pravilno koristiti internet

0

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo rekli su na predavanju o temi „Djeca u digitalnom dobu i digitalno nasilje“ da je internet postao sastavni dio života djece i mladih koji ga ne koriste samo da se informišu, uče ili igraju igrice, već je digitalni svijet postao njihova realnost i zato treba naučiti pravilno koristiti radi sopstvene zaštite.

Na predavanju održanom za učenike petog razreda, inspektor za visokotehnološki kriminalitet u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Mirjana Dugandžić rekla je da su danas organizovali predavanja u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama povodom Međunarodnog dana sigurnog interneta, s ciljem da se djeca informišu o opasnostima i oblicima ugrožavanja u digitalnom svijetu.

„Sa djecom treba razgovarati o tome kako se koriste digitalne tehnologije, na koji način se izlažu rizicima, naročito digitalnom nasilju, te na koji način da spriječe mogućnosti eventualne viktimizacije. U ovom digitalnom okruženju djeca treba da budu bezbjedna, da pravilno koriste internet“, izjavila je Dugandžićeva novinarima.

Ona dodaje da će djeci i omladini pored zaštite biti ukazano na sve zloupotrebe društvenih mreža, krađe profila, zloupotreba fotografija, govor mržnje, poziv na razne vrste nasilja i prevara.

Dugandžićeva kaže da je ovo samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje Policijska uprava Istočno Sarajevo namjerava sprovesti, te da će na području koje pokriva Uprava biti održana predavanja i u drugim osnovnim i srednjim školama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje građanima da bilo kakve probleme prijave u najbližu policijsku stanicu ili pozovu na broj 122.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare