Dezinfekcija završena, sve spremno za nastavu u ponedjeljak

0
Osnovna škola Pale

U osnovnim školama na području opštine Pale, kao i u paljanskom Srednjoškolskom centru, dezinfikovane su prostorije koje su korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore.

Direktor Osnovne škole Pale Aleksandar Rajić rekao je Srni da je sve spremno za održavanje nastave u ponedjeljak, 23. novembra, kao i da nastavno i vannastavno osoblje nije pozitivno na virus korona, ali da se prošle sedmice 60 djece nalazilo u izolaciji.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ na Palama Sanja Marković rekla je da je završena dezinfekcija svih prostorija u kojima se odvijalo glasanje na lokalnim izborima, uključujući i prostorije područnog odjeljenja u Podgrabu.

Ona je dodala da se svi spremaju za polazak u školu, da nema zaraženih nastavnika i vannastavnog osoblja, a oni koji su bili zaraženi virusom korona, sada se uspješno oporavljaju.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda istakao je da su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvijao izborni proces, kao i hodnici, te da je sve proteklo u najboljem redu.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju učenika, nastavnog i vannastavnog osoblja u ovoj školi, Gazivoda je naglasila da je situacija zadovoljavajuća.

On je dodala da su tri učenika te škole zaražena virusom korona, jedan nastavnik i tri člana vannastavnog osoblja, dok jedan nastavnik čeka rezultate testiranja.

Direktor Osnovne škole Mokro Radmila Veselinović rekla je da su dezinfikovane prostorije ove škole, ali i prostorije područnog odjeljenja u Kadinom Selu.

Prostorije škola juče su dezinfikovali Republička uprava civilne zaštite u saradnji sa Komunalnom policijom opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare