Demografska kretanja u Srpskoj

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održan seminar o temi „Demografska kretanja i populaciona politika u lokalnoj samoupravi Republike Srpske“, koju su organizovali Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske sa UNDP-om.
„Cilj obuke je upoznati polaznike o demografskim kretanjima u Republici Srpskoj i okruženju, kao i mogućim mjerama populacione politike i njihovim provođenjem u lokalnim zajednicama Srpske“, rekao je Srni viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske Goran Trivić.

Trivić je istakao da je seminar namijenjen rukovodiocima i službenicima u jedinicama lokalne samouprave Republike Srpske u čijem djelokrugu rada su poslovi demografskih kretanja i populacione politike.

Prema njegovim riječima, seminar je osmišljen tako da učesnicima pruži odgovore na pitanja i izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

On je naglasio da je današnji seminar, koji se organizuje u okviru „Sistema obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave“, okupio predstavnike lokalnih zajednica sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Trivić je naglasio da je seminar juče održan u Trebinju, a 4. i 5. jula biće održan u Banjaluci i Bijeljini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare