Delegacija Sokoca u Nikšiću

0

SOKOLAC/NIKŠIĆ – Trend ulaganja, kako je rekao predsjednik Opštine Nikšić, nastaviće se i u narednom periodu kada počinje realizacija projekata vrijednih više od 150 miliona eura.

Uz podsjećanje na ono što je urađeno u prethodnih 12 mjeseci, u Nikšiću je obilježen još jedan Dan oslobođenja, uručene nagrade najboljima i obećane nove investicije koje će biti realizovane do narednog septembra.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je na svečanoj sjednici povodom Dana oslobođenja da je najznačajnija investicija koja se u Nikšiću realizuje kolektor za prečišćavanje otpadnih voda vrijedan 16,5 miliona eura, čiji se završetak očekuje sredinom naredne godine, a čijim će puštanjem u rad biti riješeni svi ekološki problemi u gradu.

Svečanoj sjednici prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsjednik Vlade CG Igor Lukšić, ministri i direktori javnih preduzeća Vlade CG kao i delegacije opština iz Republike Srpske, Sokoca koju je predvodio načelnik Milovan Bjelica i Trebinja Slavko Vučurević, kao i ambasadori i mnoge zvanice iz političkog, kulturnog i privrednog života države i grada. Čestitke su uputili mnogi, a pročitani su telegrami predsjednika Skupštine i Vlade Ranka Krivokapića i Mila Đukanovića.

Osim prisustvovanja svečanoj sjednici obavljen je razgovor političko-privrednih delegacija Nikšića i Vlade Crne Gore sa delegacijom opštine Sokolac, koju su činili načelnik opštine Milovan Bjelica, predsjednik SO Danko Vučetić i direktor „Romanijaputeva“ Mirko Pandurević. Vođeni su razgovori o mogućnostima saradnje između privrednika Crne Gore i opštine Sokolac i Grada Istočno Sarajevo. Dogovoreno je da se pripremi protokol o saradnji opština Nikšić i Sokolac.

(www.palelive.com / www.opstinavisegrad.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare