Delegacija opštine Pale posjetila nišku opštinu Pantelej

0

Prijem političko-privredne delegacije opštine Pale u niškoj opštini Pantelej rezultirao je dogovorima o budućoj saradnji, prvo kroz kulturu i sport, a potom i kad se stvore uslovi, za kooperaciju u oblasti privrede ove dvije opštine.

Predsjednik opštine Pantelej Srđan Savić istakao je da je ovo prva posjeta gostiju iz Republike Srpske kojom su otvorena vrata za saradnju, ne samo sa Gradom, već i sa preduzetnicima iz cijele jugoistočne Srbije.

Gosti iz Republike Srpske borave u Nišu na poziv predsjednika opštine Pantelej Srđana Savića, koji je ranije posjetio Pale, kako bi što prije konkretizovali saradnju u oblasti privrede i turizma. Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izrazio je spremnost za uspostavljanje saradnje između opštine Pale i opštine Pantelej, kao i sa Gradom Nišom.

U opštini Pantelej kažu da su optimisti kada je riječ o budućnosti političko-privredne kooperacije, koja, kako su istakli ima veliki investicioni potencijal i za druge vrste saradnje.

Sedmočlana delegacija opštine Pale razgovarala je i sa predstavnicima Turističke organizacije Niša, a potom obišla i spomen-park Čegar i pantelejsku crkvu.

Gosti iz Republike Srpske boraviće u Nišu do 19. novembra, kada će biti i dio Mini-biznis foruma u organizaciji Regionalne privredne komore.

(www.palelive.com / www.ntv.rs)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments