Definisani planovi rada za narednu godinu

0

ZVORNIK- Menadžment kompanije “Alumina” Zvornik definisao je planove rada za 2014. godinu, čiji je primarni cilj ostvarenje proizvodnje više od 400.000 tona sa profitnim rezultatom, što je povećanje za 30 odsto u poređenju sa sadašnjim stepenom korišćenja proizvodnog kapaciteta.

U saopštenju Upravnog odbora “Alumine” naglašava se da je ova kompanija od aprila ove godine uspjela da stvori situaciju da može da radi profitabilno što pokazuju i finansijski izvještaji za protekle mjesece.

“S obzirom na prirodu poslovanja ove fabrike, samo dugoročni ugovori sa partnerima su garant uspješnosti. Stoga smo ušli u poslove i preuzeli odgovornost za ispunjenje većih internacionalnih ugovora”, ističe se u saopštenju.

Upravni odbor navodi da je iznenadna blokada žiro-računa nanijela kompaniji neprocjenjivu štetu u svim segmentima, te se očekuje pojačana aktivnost i angažovanje nadležnih u cilju hitnog definisanja strategije sa tačnim planom kako ove probleme riješiti.

U saopštenju se dodaje da Upravni odbor ulaže velike napore da održi proces proizvodnje, ali smatra da Fabrika teško može raditi u ovakvom poslovnom ambijentu i sa konstantnim rizicima u poslovanju.

“Uprkos naporima da javnost bude objektivno informisana, neprekidno se suočavamo sa licitiranjem stanja u kojem se kompanija nalazi, a koje uglavnom služi u dnevno-političke svrhe i ne doprinosi kredibilitetu kompanije kod poslovnih partnera”, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor ističe da kompaniji, koja zapošljava više od 1.000 radnika i u poslovnom lancu integriše veliki broj privrednih subjekata, treba adekvatan poslovni ambijent, kao i puna podrška svih političkih faktora od lokalne zajednice do nivoa Republike da bi realizovala ozbiljne ugovore.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments