Defile folklornih društava

0

HAN PIJESAK – Na Međunarodnom festivalu folklora u Han Pijesku, koji je održan povodom krsne slave opštine Svetog Pantelejmona, danas je nastupilo sedam kulturno-umjetničkih društava.

Festival je počeo defileom kulturno-umjetničkih društava kroz centar ove opštine, a zatim je u porti crkve Svetog velikomučenika Pantelejmona na bini održan koncert folklorista.

KUD “Krušik-Plastika” iz Osečine kod Valjeva izveo je igre iz okoline Šumadije, a Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Vojkovići” koreografiju “Sarajevsko polje”, dok je KUD “Mladost” iz Pecke kod Valjeva izveo koreografiju “Đurđevdansko drugovanje”.

KUD “Božo Koroman-Manga” iz Podgraba kod Pala izveo je vlaške igre, a KUD “Desanka Maksimović” iz Hrtkovaca kod Rume koreografije “Dubočke kraljice” i “Biljana”.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Prosvjeta” iz Vlasenice predstavilo se igrama iz Leskovca i kosovskog pomoravlja, a KUD “Sveti Đorđe” iz Šekovića izvelo je koreografiju “Krajište”.

Folklorna sekcija “Sveti Pantelejmon” iz Han Pijeska izvela je koreografiju “Vranjsko polje” i igre “Bosilgradsko krajište”.

Sponzor ove manifestacije bilo je Šumsko gazdinstvo “Visočnik” i Lovačko udruženje “Studena Gora” iz Han Pijeska.

Učesnike manifestacije pozdravili su načelnik ove opštine LJubivoje Šupić, direktor Šumskog gazdinstva “Visočnik” Janko Golijan, a manifestaciju je blagoslovio protojerej stavrofor Branko Breženčić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments