Defile folklornih društava

0

HAN PIJESAK – Na Međunarodnom festivalu folklora u Han Pijesku, koji je održan povodom krsne slave opštine Svetog Pantelejmona, danas je nastupilo sedam kulturno-umjetničkih društava.

Festival je počeo defileom kulturno-umjetničkih društava kroz centar ove opštine, a zatim je u porti crkve Svetog velikomučenika Pantelejmona na bini održan koncert folklorista.

KUD „Krušik-Plastika“ iz Osečine kod Valjeva izveo je igre iz okoline Šumadije, a Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Vojkovići“ koreografiju „Sarajevsko polje“, dok je KUD „Mladost“ iz Pecke kod Valjeva izveo koreografiju „Đurđevdansko drugovanje“.

KUD „Božo Koroman-Manga“ iz Podgraba kod Pala izveo je vlaške igre, a KUD „Desanka Maksimović“ iz Hrtkovaca kod Rume koreografije „Dubočke kraljice“ i „Biljana“.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Prosvjeta“ iz Vlasenice predstavilo se igrama iz Leskovca i kosovskog pomoravlja, a KUD „Sveti Đorđe“ iz Šekovića izvelo je koreografiju „Krajište“.

Folklorna sekcija „Sveti Pantelejmon“ iz Han Pijeska izvela je koreografiju „Vranjsko polje“ i igre „Bosilgradsko krajište“.

Sponzor ove manifestacije bilo je Šumsko gazdinstvo „Visočnik“ i Lovačko udruženje „Studena Gora“ iz Han Pijeska.

Učesnike manifestacije pozdravili su načelnik ove opštine LJubivoje Šupić, direktor Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Janko Golijan, a manifestaciju je blagoslovio protojerej stavrofor Branko Breženčić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare