Deblokirati račun „Alumine“

0

ZVORNIK – Na protestnom skupu radnika „Alumine“, „Boksita“, Rudnika Srebrenica i ostalih firmi povezanih u poslovnom lancu sa „Aluminom“ usvojeni su zaključci kojima se traži da Osnovni sud u Zvorniku deblokira račun „Alumine“ koji je blokirao 12. aprila, a ukoliko to ne bude učinjeno najavljena je radikalizacija protesta.
„Tražimo od nadležnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da hitno procesuiraju odgovorne za blokadu računa `Alumine`, zbog nastale štete sa katastrofalnim posljedicama po fabriku“, navodi se u zaključcima, te zahtijeva prioritet u odlučivanju u sudskim sporovima koji se tiču „Alumine“ i njenih povezanih lica.

Radnici zahtijevaju da se tokom dana zakaže hitna sjednica Vlade Republike Srpske uz obavezu da Vlada preduzme mjere i odgovornost kako bi se Fabrika deblokirala i da se nastali problem hitno riješi.

Sa protesatnog skupa je upućen zahtjev da se utvrdi odgovornost i učešće gradonačelnika Zvornika u ovoj blokadi, čiji je mandat da zaštiti građane i imovinu koja se nalazi na teritoriji grada Zvornika, a ne da postupa u ime i za račun drugih.

„Ukoliko se odmah ne deblokira račun ‘Alumine’, protesti će se radikalizovati i nastaviti u Banjaluci“, stoji u zaključcima protestnog skupa.

Predsjednik Sindikata „Alumine“ Radenko Smiljanić predao je zaključke osnovnom sudu u Zvorniku, čime je današnji protestni skup mirno završen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare