Davidovićeva otvorila „Studentsku zimu“

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je večeras na Jahorini manifestaciju „Studentska zima 2015“ čiji je cilj promovisanje zdravog života i podsticanje razvoja rekreativnog sporta među studentima.

„U ovogodišnjoj `Studentskoj zimi` učestvuje 500 studenata sa univerziteta u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu“, navela je Davidovićeva na otvaranju manifestacije u Hotelu „Bistrica“.

Ona je rekla da će studenti u okviru ove manifestacije boraviti na Jahorini u narednih 10 dana.

„Biće organizovane škole skijanja i bordanja dok će u večernjim časovima biti organizovane društvene i zabavne večeri. Biće tu i dramskih predstava jer su tu i studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Banjaluke“, dodala je Davidovićeva.

Ona je poručila da su studenti ravnopravni partner Ministarstvu s ciljem poboljšanja kvaliteta studentskog života.

Davidovićeva je rekla da je ovo 14. „Studentska zima“ i da ovu manifestaciju organizuje Ferijalni savez Republike Srpske.

Predsjednik Ferijalnog saveza Republike Srpske Dubravko Suvara zahvalio je Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske za podršku sada već tradiconalnoj manifestaciji koja doprinosi većoj mobilnosti mladih i koja promoviše omladinski turizam kao najbrže rastuću granu turizma.

Koordinator projekta „Studentska zima 2015“ Zoran Knežević izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će studenti upoznati sve potencijale koje Jahorina nudi mladima, dodajući da im je omogućeno da po izuzetno povoljnim cijenama mogu boraviti na ovoj planini pet dana i učestvovati u različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske je za sufinansiranje manifestacije „Studentska zima“, kao i prethodnih godina, odobrilo sredstva u iznosu od 15.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare