Davidović: Sačuvati tradicionalne porodične vrijednosti

0
Davidović: Sačuvati tradicionalne porodične vrijednosti

FOČA – U fočanskom Gradskom pozorištu danas je održana republička manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice – 15. maja, a djeca iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i Osnovne muzičke škole iz Foče prigodnim programom su poručila da je porodica mjesto gdje počinje život i gdje ljubav nikad ne prestaje.

Ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović naglasila je da je cilj manifestacije da podigne svijest o značaju porodice.

„Porodica je mjesto u kojem se rađamo, odrastamo, stičemo iskustva i svijest o svom identitetu. Nikada nije mnogo ponoviti koliko je bitno da roditelji paze na svoju djecu, a isto tako da djeca kad odrastu paze na roditelje. To su tradicionalne vrijednosti naše porodice koje treba da sačuvamo“, rekla je Davidovićeva.

Na svečanosti su uručene i nagrade za najbolje crteže o temi „Moja porodica“.

Na likovni konkurs stiglo je više od 700 crteža iz vrtića širom Srpske, a prva nagrada u iznosu od 1.000 KM uručena je Katarini Vujić iz Dječijeg vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ iz Nevesinja.

Drugu nagradu od 750 KM osvojila je Nina Jerkić iz Dječjeg centra „Bubamara“ sa Pala, a treću od 500 KM Iva Milivojević iz Dječijeg vrtića „Palčić“ iz Teslića.

Direktor fočanskog vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić navela je da su na ovaj važan datum dali značaj afirmaciji porodice i porodičnih vrijednosti.

„Velika nam je čast što je centralna manifestacija održana u Foči. Potrudili smo se da ukazano povjerenje opravdamo, u čemu smo, sudeći prema komentarima Davidovićeve i svih gostiju, uspjeli“, rekla je Vladičićeva.

Davidovićeva je danas posjetila vrtić „Čika Jova Zmaj“ i djeci uručila majice i didaktički materijal, a nakon svečanosti u pozorištu, posjetila je i Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetske bolnice Foča gdje je uručila komplete posteljine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare