Data saglasnost za osnivanje privrednog društva “Sokolov grad”

0

SOKOLAC – Skupština opštine Sokolac dala je danas saglasnost za osnivanje privrednog društva “Sokolov grad” u cilju izgradnje etno-sela na Ravnoj Romaniji, a osnivači će biti opština i preduzeće “Lotika” Mokra Gora.

Odbornici su prihvatili zaključak o stavljanju na javni uvid i stručnu raspravu nacrta izmjene dijela regulacionog plana “Crno Brdo”, kao i odluku o imenovanju četvoročlane komisije za izradu nacrta odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta na području ove opštine.

Na sjednici je prihvaćen program uređenja građevinskog zemljišta na području ove opštine za 2014. godinu u vezi sa izradom urbanističke dokumentacije i geodetske podloge, tehnička ispitivanja zemljišta, radovi na sanaciji terena i drugo.

Lokalni parlament usvojio je odluku o stepenu realizacije akcionog plana u 2013. godini, kao i Akcioni plan o Strategiji razvoja opštine za 2014. godinu.

Prihvaćena je i odluka o utrošku sredstava posebnih vodnih naknada za 2014. godinu koja iznose 40.000 KM.

Odbornici su prihvatili odluku o dodjeli zemljišta za izgradnju Crkve u Ćavarinama kod Sokoca, kao i odluku o pristupanju izradi strategije socijalne zaštite opštine od 2014. do 2018. godine, te je imenovana komisija za izradu ove strategije.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments