Data garancija za kreditno zaduženje Gradske toplane

0

Skupština opštine Pale dala je danas saglasnost za izdavanje garancije opštine za kreditno zaduženje Gradske toplane kod Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za oko 11 miliona KM.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević podsjetio je da je Vlada Republike Srpske juče dala saglasnost i odobrila da opština pruži garanciju.

Kovačević je rekao da je predložio da se narednih mjesec dana obavi javna rasprava, da bi građani mogli da daju mišljenja o ovom projektu.

„Ovo su velika sredstva i veoma ozbiljan projekat. Treba da čujemo šta kaže javnost. Ako javna rasprava pokaže da se ovo ne isplati, mi ćemo zaustaviti aktivnosti“, rekao je Kovačević.

Direktor Gradske toplane Nenad Pavlović istakao je da će ovaj projekat značiti mnogo za cijelu opštinu, jer se otvaraju novi javni radovi koji će koštati oko 15 miliona KM, od čega su oko četiri miliona donatorska sredstva.

Pavlović je naglasio da je ovo veoma povoljan kredit, jer je kamata oko tri odsto na rok otplate 15 godina i tri godine grejs period.

„Ovim projektom bi građani dobili kvalitetno i savremeno grijanje, ekološki čisto, jer će raditi na bio-masu, a biće i jeftinije u odnosu na druge vidove grijanja“, rekao je Pavlović.

Odbornici su na sjednici usvojili i izvještaje o radu i poslovanju za 2012. godinu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare