Darko Lakić izabran za predsjednika Upravnog odbora

0

ZVORNIK – Darko Lakić izabran je danas za predsjednika Upravnog odbora kompanije „Alumina“ iz Zvornika umjesto dosadašnjeg predsjednika Mileta Matića, saopštila je Služba za odnose za javnošću ove kompanije.
Lakić je do izbora na ovu funkciju bio član Upravnog odbora „Alumine“ i direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

Za izbor Lakića glasalo je svih pet članova Upravnog odbora kompanije „Alumina“.

Nakon izbora, Lakić je rekao da je svjestan odgovornosti koju je preuzeo i izrazio nadu da je ovim došao kraj podjelama unutar i izvan fabrike.

„Siguran sam da će svi kadrovski kapaciteti biti usmjereni na postizanje boljih rezultata `Alumine`, što je u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca, te u interesu zaposlenih i poslovnih partnera kompanije“, naveo je Lakić.

On je dodao da je pred kompanijom nastavak unapređenja proizvodnje i diversifikacije proizvodnog programa, kako ne bi zavisili od cijene aluminijuma na svjetskom tržištu koja je trenutno na najnižem nivou u posljednjih sedam godina.

Stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević rekao je da podržava imenovanje Lakića za predsjednika Upravnog odbora kompanije „Alumina“.

„Drago mi je što je napokon jednoglasno riješeno pitanje predsjednika Upravnog odbora i što će fokus biti na postizanju još boljih poslovnih rezultata u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca `Birča` u stečaju“, rekao je Đurđević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare