Danko Vučetić predsjednik Skupštine opštine

0

SOKOLAC – Danko Vučetić iz SDS-a izabran je danas za predsjednika Skupštine opštine /SO/ Sokolac, a Miodrag Đaković iz SNS-a za potpredsjednika SO.

Na konstitutivnoj sjednici sokolačkog parlamenta za zamjenika načelnika opštine izabran je LJubomir Erić, dok će v.d. sekretara Skupštine biti Borjanka Krsmanović.

Za v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za budžet i finansije izabrana je Anđa Lučić koja je i do sada obavljala ovu dužnost, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti imenovan Mitar Pržulj.

LJiljana Koprivica Damjanović imenovana je za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove izabran Milomir Rajić, koji je i do sada obavljao ovu dužnost.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da će biti formiran tim koji će se baviti lokalnim razvojem opštine, koja je u teškoj situaciji zbog velikog budžetskog zaduženja.

Prema njegovim riječima, ovaj tim će se baviti izradom programa i projekata za opštinu Sokolac, kao što su projekti iz oblasti poljoprivrede, drvoprerađivačke industrije, kao i sportskog i etno-turizma.

Na konstitutivnoj sjednici donesena je i odluka o verifikaciji mandata odbornika koji su položili svečanu zakletvu.

Skupštinsku većinu čini SDS sa 11 odbornika u koaliciji sa DNS-om i SNS-om, koje imaju po jednog odbornika. U opoziciji je pet odbornika SNSD-a i tri odbornika PDP-a.

Skupština opštine Sokolac ima ukupno 21 odbornika.

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju konkursa za dodjelu studentskih stipendija za 2012/2013. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare