„Dani otvorenih vrata“ na Filozofskom fakultetu

0

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u subotu je počela dvodnevna manifestacija „Dani otvorenih vrata“ tokom kojih će se više od 300 maturanata iz cijele Republike Srpske upoznati o tome šta ova visokoškolska ustanova nudi.

Dekan Filozofskog fakulteta Pale Draga Mastilović rekao je da se „Dani otvorenih vrata“ po prvi put održavaju u istočnom dijelu Srpske, te je ova manifestacija organizovana zahvaljujući studentima ovog fakulteta i njihovom entuzijazmu.

„Filozofski fakultet je najveća organizaciona jedinica Univrziteta u Istočnom Sarajevu tako da je njegova uloga ogromna i za Pale. Studenti su svojim volonterskim radom omogućili da se maturanti upoznaju sa svih 17 studijskih programa i sa svim onim što nudi ova visokoškolska ustanova“, istakao je Mastilović.

Mastilović se zahvalio načelniku opštine Bošku Jugoviću koji podržava sve aktivnosti Filozofskog fakulteta i što razumije njegov značaj i ulogu.

Jugović kaže da će, zahvaljujući grupi entuzijasta sa Filozofskog fakulteta, više od 300 maturanata iz Republike Srpske u naredna dva dana boraviti na Palama i na Jahorini.

„Maturanti će se, kroz program koji organizuju profesori i studenti, upoznati sa programima ove visokoškolske ustanove, šta Pale nude kada je u pitanju smještaj“, rekao je Jugović i dodao je opština pomogla održavanje ove manifestacije.

On je naveo da je u Palama stvorena Republika Srpska, tako da maturanti imaju šta da vide, te se nada da će i drugi fakulteti pokrenuti slične manifestacije.

Student programa Politikologija i međunarodni odnosi Filip Matić rekao je da su pripremili ozbiljan program maturantima kako bi se upoznali sa svih 17 studijskih programa.

Matić je dodao da je za drugi dan manifestacije, osim upoznavanja o Fakultetu, planirano i panoramsko razgledanje Jahorine, upoznavanje Pala, studenstkih domova, Cekovića kuće i mnogih drugih lokacija i objekata, kako bi maturanti dobili širu sliku o studiranju na Palama.

„Već se vidi entuzijazam među srednjoškolcima i da razvijaju predrasude da su Pale malo mjesto. Pale su studentski centar koji sa njima može samo da nastavi da raste“, istakao je Matić.

Nevenka Đuriđ iz Vlasenice kaže da očekuje lijepo druženje na Palama i Jahorini gdje su smješteni, te da razmišlja da upiše njemački jezik.

Filozofski fakultet na Palama u narednom periodu planira da organizuje veliki broj gostovanja javnih ličnosti iz društveno-kulturnog života Republike Srpske i regiona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare