Danas uspon na Maglić, najviši vrh Srpske

0

FOČA – Planinari će se danas u okviru tradicionalne planinarske akcije „Vidovdanski uspon na Maglić“ popeti na najviši vrh Republike Srpske i BiH – Maglić, koji se uzdiže 2.386 metara iznad mora.


Okupljanjem planinara na Gradskom trgu u Foči juče je počela ova tradicionalna planinarska akcija.

Planinari su se juče kombi vozilima iz Foče uputili ka Nacionalnom parku „Sutjeska“, odakle se pješke ide prema Trnovačkom jezeru koje se nalazi na crnogorskoj strani Maglića, gdje se nalazi bazni kamp.

S obzirom da je kamp u Crnoj Gori, a vrh Maglića u BiH, planinari će u više navrata prelaziti sa jedne na drugu stranu granice.

Veliki broj planinara još ranije ove sedmice je pristigao na Trnovačko jezero.

Predsjednik Planinarskog društva „Zelengora“ iz Foče Momo Mihajlović rekao je da planinari imaju dobru saradnju sa graničnim službama obje zemlje.

„Crnogorci su nam izašli u susret, pa nam ove godine neće naplaćivati ni boravišnu taksu na Trnovačkom jezeru“, rekao je Mihajlović.

Akcija se završava u nedjelju, povratkom planinara sa Trnovačkog jezera na Tjentište. Organizator 21. „Vidovdanskog uspona na Maglić“ je Planinarski savez Republike Srpske, a domaćin je Planinarsko društvo „Zelengora“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare