Danas tematska sjednica Udruženje drvoprerađivača

0

SOKOLAC – Na Sokocu će danas biti održana sjednica Skupštine Udruženja drvoprerađivača „Romanija“ na koju pozvani i predstavnici resornog republičkog ministarstva, a planirano je da se razgovara o snabdijevanju oblovinom prerađivačkih kapaciteta na ovom području u novim okolnostima, nakon prodaje akcija „Nove Romanije“.
Predsjednik Udruženja drvoprerađivača „Romanija“ Sokolac Brane Vitomir rekao je ranije Srni da su sokolački drvoprerađivači zabrinuti zbog mogućnosti da kupac „Nove Romanije“ zatraži garanciju od preduzeća „Šume Srpske“ za obezbjeđenje velike količine oblovine.

Stav lokalne uprave i drvoprerađivača je da ova tema zaslužuje mnogo više razumijevanja od Vlade Republike Srpske.

Iz Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac ukazuju i na problem u vezi sa obezbjeđenjem potrebnih količina sirovine za drvoprerađivače.

Iz preduzeća „Šume Srpske“ na Sokocu Srni je ranije rečeno da je raspodjela šumskih drvnih sortimenata za 2017. godinu izvršena u skladu sa odlukom o utvrđivanju kriterijuma i načinom raspodjele šumskih drvnih sortimenata, koju je donijela Vlada Republike Srpske, nakon čega su sa kupcima zaključeni ugovori.

Na sjednicu Skupštine Udruženja u četvrtak pozvani su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, preduzeća „Šume Srpske“, Privredne komore i lokalne uprave.

Sjednica će biti održana u prostorijama opštine Sokolac sa početkom u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare