Danas takmičenja za osnovce

0

ZVORNIK – U Zvorniku će danas biti održana sportska takmičenja za učenike osnovnih škola u okviru manifestacije „Žogarija“, najavljeno je iz lokalna uprave.

Takmičarski dio sastoji se od fudbala „tri na tri“ i štafetne igre spretnosti. Uporedo će se odvijati kreativne radionice kao što su crtanje o temama koje se odnose na sport i fer-plej, sport i zdravlje, sport i prirodu. Navijačke grupe iz škola učesnika imaće priliku da poznavanje ekologije i geografije pokažu u kvizu znanja.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je novinarima da je opština podržala ovaj projekat, jer kod djece razvija sportski duh i osjećaj za fer-plej.

„Veoma je važno da što više djece slobodno vrijeme provodi u sportskim aktivnostima i da se tako zdravo razvijaju i rastu. Zato ćemo i ubuduće, kao i do sada, podržavati ovakve i slične projekte“, rekao je Dragičević.

Organizator manifestacije je firma „Movem i ko“ iz Sarajeva, odakle su saopštili da „Žogarija“ ujedinjuje djecu u sportskim aktivnostima i podstiče fizičku aktivnost i druženje.

Opština Zvornik podržaće ovaj projekat tako što će obezbijediti prevoz za učenike i prostor za odvijanje sportskih takmičenja. Manifestacija će biti održana na platou ispred Sokolskog doma sa početkom u 11.00 časova, a u slučaju loših vremenskih uslova u Rekreativno-sportskom centru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare