Danas svečano otvaranje festivala ruske muzike

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas će biti otvoren „Koral festival – večeri ruske muzike“ koji zajednički organizuju Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Ambasada Ruske Federacije u BiH.

Na otvaranju će, osim ruskih umjetnika, nastupiti i muzičari iz BiH Belma Alić, Višnja Bakalar, Maja Đogo i Maja Žuža, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Tokom četiri festivalska dana koncerte će održati i profesori muzičkih akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Sarajevu.

Publici će se predstaviti i najbolji polaznici majstorskog kursa za violinu i solo pjevanje koji će biti održan za vrijeme trajanja festivala.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala, koji traje do 12. decembra, su Elena Korženjevič, mlada violinistkinja sa Moskovskog državnog konzervatorijuma „Čajkovski“ i Natalija Grines, poznata ruska pijanistkinja koja je nastupala u prestižnim svjetskim koncertnim dvoranama.

Otvaranje Trećeg „Koral festivala“, a drugog posvećenog muzičkom blagu Rusije, zakazano je za 19.00 časova u koncertnoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare