Danas se očekuje isplata martovske plate

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je Srni da je dobio čvrsta uvjerevanja iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da će danas biti isplaćena martovska plata.

Povodom današnjeg informativnog okupljanja radnika ispred kapije ove zdravstvene ustanove, on je ponovio da informativni razgovor radnika ne može biti na kapiji i u prisustvu novinara.

„Ovo što se kod nas dešava nije informisanje radnika već štrajk upozorenja. Zbog toga nisam dozvolio da novinari uđu u krug bolnice i da prisustvuju tom informisanju radnika“, pojasnio je on i dodao da zakon poznaje štrajk i štrajk upozorenja, a informativno okupljanje se vrši u prostoriji gdje se radnici informišu.

Todorović je ponovio da su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi ove godine primili četiri plate, od čega dvije za proteklu, a dvije za ovu godinu.

On je dodao da im unazad 10 godina kasne dvije plate i da je insistiranje da se sada da plata mjesec za mjesec, u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, vrlo nelogično i nemoguće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare