Danas sahrana ubijenog policajca Dragana Đurića

0

ZVORNIK – Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, biće sahranjen danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Sahrani Đuruća, koja je zakazana za 13.00 časova na gradskom groblju Karakaj, prisustvovaće, između ostalih, delegacija Vlade Srpske koju će činiti potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Vlada Republike Srpske današnji dan proglasila je danom žalosti u Srpskoj zbog terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku. Dan žalosti proglašen je i u Federaciji BiH.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Bio je nastanjen u naselju Ulice u Zvorniku.

Pripadnik MUP-a Srpske bio je od 7. aprila 1994. godine.

Đurićevog oca Nikolu početkom rata ubili su pripadnici takozvane Armije BiH u banovićkom selu Željova, odakle su porijeklom, ali za taj zločin još niko nije odgovarao, rekli su Srni mještani i rodbina ubijenog policajca.

Majka ubijenog policajca danas živi u Zvorniku, gdje su Đurići izbjegli u toku rata.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je u ponedjeljak, 27. aprila, izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Sapne, ubijen je policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

Napadač je, uz poklič „Alahu ekber“, oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

(www.palelive.com / Srna / Foto: /www.blic.rs)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare