Danas prijem za komandni kadar romanijskih brigada

0

SOKOLAC – Služenjem parastosa za poginule, polaganjem cvijeća na Centralni spomenik na Sokocu i prijemom kod načelnika opštine za komandni kadar romanijskih brigada iz odbrambeno-otadžbinskog rata, danas će u ovoj opštini biti obilježen Dan boraca Vojske Republike Srpske /VRS/.
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, povodom Dana boraca VRS, tradicionalno organizuje prijem za komandni kadar Prve i Druge romanijske brigade.

„Za Dan boraca Vojske Republike Srpske okupimo demobilisane borce i na neformalan način iskažemo svoje probleme i zahtjeve načelniku i lokalnoj upravi“, rekao je Srni predsjednik Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić.

Lalić kaže da će to biti prilika da predstavnici opštinske Boračke organizacije Sokolac posjete porodice sa dva i više poginulih boraca.

Prva romanijska pješadijska brigada imala je više od 15.000 boraca, a Druga romanijska motorizovana od 8.000 do 9.000 boraca.

Sa područja Sokoca poginulo je 287 boraca VRS u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

Centralna proslava Dana boraca VRS biće održana danas u Višegradu u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih datuma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare