Danas predaja zgrade Ekonomskog fakulteta u Palama

0

Istočnosarajevsko preduzeće „Marvel“, izvođač radova na novom zdanju Ekonomskog fakulteta u Palama, danas će novoizgrađeni objekat i prateću dokumentaciju predati investitoru, Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, što znači da je u planiranom roku od samo 144 dana potpuno okončan građevinski dio posla na ovom velikom projektu.
Slijedi tehnički pregled objekta koji će provesti UIS i Opština Pale, a ta procedura trebalo bi da bude provedena u narednih desetak dana. Ukoliko ne bude zahtjeva za otklanjanjem eventualnih nedostataka, moderna zgrada Ekonomskog fakulteta biće spremna za opremanje, a zatim zvanično otvaranje i stavljanje na upotrebu.

Ovo je „Fokusu“ potvrdio i direktor preduzeća „Marvel“, Savo Lalović, ne krijući zadovoljstvo zbog kvalitetno i pravovremeno obavljenog posla.

– Mnogi stanovnici Pala su se unazad nekoliko mjeseci sa čuđenjem pitali da li je moguće napraviti ovakvo savremeno zdanje za samo 144 dana i kako je to moguće, ali mi smo, evo, u skladu i sa izvornim značenjem naziva preduzeća, uspjeli da učinimo pravo čudo i završimo obiman i zahtjevan posao u planiranom roku – kazao je Lalović  i dodao da je na gradilištu svakodnevno bilo angažovano od četrdeset do šezdeset radnika,

– U realizaciji ovog posla svakodnevno je bilo angažovano od četrdeset do šezdeset radnika, što je i omogućilo dosljedno praćenje dinamičkog plana – kaže direktor preduzeća „Marvel“.

Ocijenio je kako su vremenske prilike jesenas pogodovale ostvarivanju cilja, ali i naglasio da su radnici preduzeća „Marvel“ i kooperantskih firmi koje su bile angažovane za određene poslove po ovom projektu, uložili veliki trud i pokazali maksimalno graditeljsko znanje i umijeće u realizaciji poduhvata.

– Ovo je zaista sjajno i moderno zdanje koje je i projektovano i izgrađeno u skladu s najsavremenijim standardima i sa zadovoljstvom možemo istaći da će studenti i profesori Ekonomskog fakulteta UIS imati optimalne uslove za rad – zaključio je Lalović.

Izgradnju novog zdanja Ekonomskog fakulteta UIS u Palama finansirala je Vlada RS, koja je za ovu namjenu obezbijedila oko pet miliona KM, što je iznos koji sam po sebi upućuje na zaključak da je riječ o jednom od najvećih i najvrednijih poduhavta ovog tipa u Srpskoj.

(www.palelive.com / Fokus / Srđan Šekara)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments