Danas posjete KPZ “Kula” i Skupštini grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković započela je jutros drugi dan posjete Istočnom Sarajevu sastankom sa direktorom Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ “Kula” Vukašinom Crnjakom.

Nakon ovog sastanka, Zlatkovićeva će posjetiti zatvorske prostorije i upoznati se o smještajnim kapacitetima i uslovima boravka osuđenih lica koji izdržavaju kazne u ovoj ustanovi.

Ministar pravde Republike Srpske danas će razgovarati i sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom, nakon čega je u 13.10 planirana konferencija za novinare.

Najavljeni susret Zlatkovićeve sa rukovodstvom Centra za pružanje besplatne pravne pomoći otkazan je zbog tehničkih razloga, rečeno je jutros Srni u Ministarstvu pravde Srpske.

Zlatkovićeva je juče u Istočnom Sarajevu rekla da je izuzetno zadovoljna radom Okružnog suda, Okružnog tužilaštva i Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, koji su riješili sve predmete iz prethodnih godina.

Ona je juče sa vodećim ljudima ovih pravosudnih institucija razgovarala o rezultatima rada u proteklih šest mjeseci, finansijskoj podršci, smještajnim kapacitetima i uslovima rada.

Zlatkovićeva je na konferenciji za novinare rekla da su u Okružnom sudu Istočno Sarajevo stvoreni izuzetni smještajni kapaciteti, a nova sudnica je opremljena video-linkom, tako da je omogućeno da svjedoci budu saslušani, a da ne moraju dolaziti na suđenje, što je efikasniji put rješavanja predmeta u krivično-pravnoj oblasti.

(www.palelive.com / www.rtvis.tv)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments