Danas počinje „Zvorničko ljeto“

0

ZVORNIK – Nastupom “No smoking orkestra” i Emira Kusturice, u Zvorniku će danas početi manifestacija „Zvorničko ljeto“, koja će trajati do 8. avgusta. Otvaranje manifestacije predviđeno je u 21.00 čas.

Prema programu manifestacije, u petak, 3. avgusta, na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, biće održan susret rukovodstava ovih lokalnih zajednica, dok će u večernjim satima na Gradskoj plaži nastupiti niški ansambl Groš.

U subotu, 4. avgusta, biće održana Zvornička regata, kao i druga zvornička motorijada. Istog dana biće održani koncerti etno grupe „Žar“ iz Mrkonjić Grada i „Divljih jagoda“.

Četvrtog dana manifestacije planiran je brzopotezni turnir u šahu, Zvornički kotlić na Gradskoj plaži, te pozorišna predstava „Ja imam talenat“, koju će izvesti DIS teatar iz Banjaluke, nakon čega će Miki i Jelena Jevremović održati koncert.

U ponedjeljak, 6. avgusta, biće prikazan film Emira Kusturice „Otac na službenom putu“, te završni turnir regionalne lige u tenisu, a naveče će koncert održati Romana.

U okviru manifestacije, u srijedu, 8. avgusta, na dan krsne slave grada Svete petke Trnove, biće održana sveta liturgija u crkvi Svetog Jovana Krstitelja, te lomljenje slavskog kolača ispred zgrade Kasina, nakon čega će biti održana svečana akademija „U slavu Svetoj Petki“.

„Zvorničko ljeto“ biće završeno istu veče koncertom Milana Topalovića Topalka.

Propratni programi manifestacije su mini sajam knjiga i likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“ iz Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments