Danas parastos za poginule borce dvije brigade

0

SOKOLAC – Na Sokocu će danas biti obilježen Dan formiranja Prve pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade parastosom za poginule borce iz ovih brigada u crkvi Svetog proroka Ilije.

Parastos će biti služen u 10.00 časova, a prema programu u 11.15 časova biće položeni vijenci na centralnom spomen-obilježju ispred zgrade Skupštine opštine Sokolac na kome je upisano 1.200 imena boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa prostora sarajevsko-romanijske regije.

Za 11.30 časova predviđena je posjeta spomen-sobi se 630 fotografija poginulih boraca sa područja ove regije, služenje pomena i polaganje cvijeća. Za 12.00 časova najavljeno je obraćanje zvanica i kulturno-umjetnički program.

Na spomen-česmi, koja se nalazi u groblju kod crkve Svetog proroka Ilije, u 9.00 časova biće služen pomen za 72 poginula borca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su sahranjeni u ovom groblju, i položeni vijenci.

Iz Prve pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade, koje su formirane 21. maja 1992. godine, u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 285 boraca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare