Danas o kreditnom zaduženju u iznosu od 4.000.000 KM

0

SOKOLAC – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Sokolac danas će razmatrati Odluku o kreditnom zaduženju opštine u iznosu od 4.000.000 KM.
Odlukom o kreditnom zaduženju od 4.000.000 KM, iznos od 2.419.582 KM je namijenjen za refinansiranje neisplaćenog dugoročnog duga /otplata postojećih kreditnih zaduženja opštine Sokolac/, dio od 482.257 KM planiran je za otplatu poreskih obaveza prema Rješenju o odgodi plaćanja poreskog duga i 1.095.160 KM za obrtna sredstva – finansiranje prenesenih obaveza iz ranijeg perioda.

Kredit će se vraćati u 120 mjesečnih rata, a kamatna stopa je 4,5 odsto na godišnjem novu.

Poslanici će razmotriti i Program korišćenja sredstava od nadoknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2017. godini.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dalo je saglasnost opštini Sokolac na Prijedlog programa korišćenja sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2017. godini, a iznos od 1.500.000 KM biće raspoređen za finansiranje 10 predloženih projekata izgradnje, rekonstrukcije i održavanja infrastrukture u ruralnim područjima opštine Sokolac.

Na sjednici će se naći i Odluka o platama opštinskih funkcionera, kojom se utvrđuje visina plate za načelnika i zamjenika načelnika opštine, predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine Sokolac.

Na dnevnom redu treće redovne sjednice Skupštine opštine Sokolac naći će se i set odluka o razrješenjima i imenovanjima funkcionera u opštinskoj upravi i preduzećima čiji je osnivač opština Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare