Danas o gradonačelniku i predsjedniku skupštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradski odbor SDS-a Istočno Sarajevo će na današnjoj sjednici na Palama usaglasiti imena kandidata za gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada, rekao je Srni visoki funkcioner SDS-a Milovan Bjelica. Bjelica je istakao da će gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada biti iz SDS-a, jer ova stranka ima skupštinsku većinu u gradskom parlamentu.


Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo zakazana je za sutra u 12.00 časova i na njoj će biti izabrano gradsko rukovodstvo.

Iz Skupštine grada saopšteno je da je na dnevnom redu konstitutivne Skupštine razrješenje dosadašnjeg gradonačelnika i predsjednika gradske Skupštine i načelnika odjeljenja, te izbor novog rukovodstva.

Na dnevnom redu je i izbor članova radnih tijela Skupštine grada.

U novoj Skupštini grada Istočno Sarajevo SDS ima 16 od 31 odborničkog mjesta, dok PDP ima pet, sedam SNSD-a i po jednog odbornika Pokret za naš grad Pale, NDS i Srpska radiklana stranka „Dr Vojislav Šešelj“.

PDP-u, koji je u svim gradskim opštinama, osim u Istočnom Novom Sarajevu, u koaliciji sa SDS-om, ponuđeno je mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, od toga opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, a po tri iz Istočnog Starog Grada i Trnova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare