Danas konferencija za novinare rukovodstva Univerziteta u Istočnom Sarajevu

0
Univerzitet Istočno Sarajevo

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu zajedno sa dekanima fakulteta i akademija najavilo je za danas konferenciju za novinare u ovom gradu povodom novonastalih dešavanja i uzurpacije prostorija Rektorata od manje grupa studenata.

Konferencija će biti održana u prostorijama Rektorata sa početkom u 13.00 časova, najavljeno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Grupa studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koje predvodi rukovodstvo Studentskog parlamenta, zatražilo je juče da rektor Stevo Pašalić u roku od 24 časa napusti tu funkciju, što on odbija da učini.

Predsjednik Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu Dušan Simanić rekao je juče da studenti neće napustiti salu u kojoj je održana konferencija za novinare sve dok Pašalić ne ispuni njihov zahtjev, te da će, ukoliko to ne učini, organizovati masovna studentska okupljanja.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Milan Milišić kaže da će tek nakon što Pašalić ode sa funkcije rektora, biti održani i izbori za studentske organe.

Iz Univerziteta Istočno Sarajevo saopšteno je da studenti koji su se juče obratili medijima nisu legalni predstavnici studenata Univerziteta, s obzirom na to da im je, po sili zakona, obnovom godine prestao mandat.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić izjavio je novinarima da je juče raspisao vanredne izbore za Studentski parlament, s obzirom na to da je Prosvjetna inspekcija utvrdila da je od 18 članova aktuelonog Studentskog parlamenta 13 nelegalno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments