Danas komemoracija Vinku Radovanoviću

0

ISTOČNO SARAJEVO – Komemoracija nekadašnjem gradonačelniku Istočnog Sarajeva Vinku Radovanoviću biće održana danas u Administrativnom centru Istočno Sarajevo.
Komemoracija će biti održana u 11.00 časova, a sahrana u 14.00 časova na porodičnom groblju Vojkovići-Grlica.

Vinko Radovanović preminuo je juče u 64. godini u Bolnici „Srbija“, gdje je liječen od kovida 19.

Vinko Radovanović rođen je 3. avgusta 1957. godine u Sarajevu. Gimnaziju je završio na Ilidži, a Medicinski fakultet u Sarajevu 1983. godine. Od 1985. radio je u Domu zdravlja Ilidža kao ljekar opšte medicine.

U toku rata radio u ambulanti Vojkovići i Drugoj sarajevskoj brigadi. Specijalistički ispit iz hirurgije položio je 1999. godine.

U mandatu od 2000. do 2002. godine bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kasnije delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva obavljao je od 2008. do 2012. godine. U 2017. godini obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, a prije toga bio je i zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Od 2018. godine izabran je ambasadora BiH u Crnoj Gori. Nakon toga bio je zaposlen u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva kao savjetnik gradonačelnika.

Jedan od osnivača PDP-a i nekadašnji potpredsjednik partije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare