Danas dodjela nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas će biti dodijeljene prestižne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“.
Baštineći zajedničke vrijednosti srpske istorije, kulture i preduzetničkog stvaralaštva, „Media invent“ i Univerzitet iz Novog Sada, uz svesrdnu pomoć privrednih komora Srbije i Republike Srpske i konsultaciju sa Područnom privrednom komorom Istočno Sarajevo, dodijelili su ukupno 20 prestižnih nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“.

Pripremajući građu za Monografiju „Put ka vrhu“, predstavljanje najuspješnijih privrednih i društvenih subjekata, prikupljeni su i ocjenjeni prijedlozi za priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za područje koje pokriva Područna privredna komora Istočno Sarajevo, saopšteno je iz „Media inventa“.

Kapetan Miša je veliki srpski preduzetnik i dobrotvor. Zgrada beogradskog Univerziteta njegova je zadužbina.

Ovo prestižno priznanje u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od ove godine.

„Želja nam je bila da ovo ugledno priznanje bude dodijeljeno najboljima u Republici Srpskoj, kako bismo zajedno i na ovaj način pokušali da promovišemo pozitivne vrijednosti cijelog društva“, navodi se u saopštenju.

Nakon dodjele nagrada po oblastima koje pokrivaju regionalne privredne komore, u decembru će najboljima u Republici Srpskoj biti dodijeljene Statuete „Kapetan Miša“.

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspješni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u Monografiji „Put ka vrhu“ za Republiku Srpsku i BiH, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Svečano uručenje nagrada biće upriličeno u Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare