Danas akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
Krv dalo 19 pripadnika Policijske uprave

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale danas će, povodom Nedjelje Crvenog krsta, u Domu zdravlja organizovati akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Sekretar ove organizacije Jelena Petrović rekla je Srni da su akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovali na inicijativu Savjeta mladih Pale i da se već prijavilo oko 50 davalaca.

Petrovićeva je naglasila da će u Nedjelji Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja, posjetiti porodilište „Neovita“ na Palama i tradicionalno pokloniti bebi-pakete.

„Ukoliko u Nedjelji Crvenog krsta ne bude rođena nijedna beba, pakete ćemo pokloniti bebama rođenim do kraja maja“, kaže Petrovićva.

Ona je naglasila da će biti organizovane posjete i Domu za stara lica „Natura“ i uručeni higijenski paketi, kao i Udružnju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ gdje će im pokloniti voće i slatkiše.

Petrovićeva naglašava da će i 10 korisnika kućne njege dobiti higijenske pakete, napomenuvši da se prije dva dana jednoj sugrađanki poklonili invalidska kolica.

Prema njenim riječima, u toku Nedjelje Crvenog krsta vrši se i prodaja poštanskih i markica za stanovništvo, kao i distribucija propagandnog materijala, a u osnovnim školama će biti organizovana predavanja.

Govoreći o ostalim aktivnostima, Petrovićeva kaže da su trenutno u toku intenzivne pripreme djece za opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, nakon čega će 18. maja biti održano regionalno takmičenje u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama, a domaćin će biti Opštinska organizacija Crvenog krsta.

„Ova godina je i izborna u svim organima Crvenog krsta i mi se krajem maja pripremamo za izvještajnu, a u junu za izbornu Skupštinu, gdje će se birati rukovodstvo Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale“, rekla je Petrovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare